Línia Editorial

 

PUBLICACIONS


Anuari 2009 -2010

Publicació que recull totes les activitats realitzades a Can Xalant durant aquests dos anys, així com reflexions i debats que s’han generat al voltant d’aquestes activitats. L’anuari dissenyat per Albert Ibanyez, artista resident a Can Xalant durant el 2006 -2008, forma part d’una línia editorial iniciada pel centre el 2006, que té com a objectiu oferir una visió resumida dels projectes generats en els dos últims anys i difondre la tasca de Can Xalant. L’edició consta de 3 llibres independents caracteritzats pel disseny de la portada, que correspon als tres idiomes de publicació: català, castellà i anglès.

descarregar  anuari en català>

Anuari 2008/descarregar pdf >
Anuari 2007 /descarregar pdf >
Anuari 2006/descarregar pdf>


Cohabitaciones. Patrimonio, taxidermia y autoconstrucción en Valparaiso.
Un projecte de Claudio Astudillo i Pau Faus.

La publicació és gràcies a una subvenció del Ministeri de Cultura. Els continguts són fruit de l’intercanvi de residència expandida entre Can Xalant i el CRAC de Valparaíso finançada per l’AECID.

http://residenciaexpandida.wordpress.com/


Joaquim Anson.
De Martí Anson.

Joaquim Anson és el títol del llibre que descriu el recorregut dels mobles que es van dissenyar de manera anònima a la ciutat de Mataró durant els anys seixanta i setanta.
“fer els mobles era el mateix com quan un nen veu un avió a un aparador d’una botiga que no se’l pot comprar i se’n va a casa seva i amb quatre fustes es fa aquell avió. És senzillament això.” Joaquim Anson
A principis dels anys 60 va aparèixer a Mataró un fenomen curiós, un projecte anònim que va crear vincles en l’entorn social de l’època. L’arquitecte Jordi Capell –personatge rellevant en el desenvolupament de l’arquitectura local–, no fou qui tingué aquesta iniciativa però sí qui inicià la roda que va fer que moltes cases de Mataró tinguessin el mateix mobiliari de Joaquim Anson. A partir d’una relació personal entre ambdós, Capell va fer la casa d’Anson i Anson es va moblar la casa amb dissenys propis, un sistema senzill i pràctic per optimitzar el material i abaratir els costos. Un amic, en veure’ls, li demanà que en fes també per a ell i, així, amb el boca a boca, va donar-se el fenomen que va distribuir aquests mobles per tota la ciutat.

Projecte realitzat gràcies a la Beca Mataró 2010 de Can Xalant, que es convoca des de el 2009 per a la producció i presentació d’un projecte d’arts visuals sobre la ciutat de Mataró, i a l’edició de l’editorial Save as Publications.

http://joaquimandson.blogspot.com

http://www.martianson.com/